A. M. Slomek Nadkofija Maribor Slovenska kofovska Konferenca Biblija.net Radio Ognjie Exodus TV
OBVESTILO
 
Pozdravljeni župljani in prijatelji stolnice!
 
Korona se je odločila, da se ustavi tudi v župnišču. Ker je g. Janez okužen (hvala Bogu zaenkrat vse dobro) sem tudi jaz moral v karanteno za 10 dni od zadnjega rizičnega stika. Ker želiva, da res ne bi ogrožala zdravja drugih, sva poskrbela za stvari, da bodo tekle, kot je treba.
 
  1. Stolnica je bila razkužena in je sedaj vse ok.
  2. Ker naju ni in takoj ne morema drugih bremeniti čez mero, bodo sv. maše od danes do sobote samo ob 8.00 in 19.00. Pomagali nama bodo ostali duhovniki in vsi mašni nameni bodo opravljeni. Celodnevnega češčenja ne bo. Rožnega venca po radiu Ognjišče tudi ne. Cerkev bo odprta samo pol ure pred mašo in do konca maše. V nedeljo pa bodo maše kot običajno - z ljudstvom ob 7.00, 8.30, 11.30 in 19.00. Ob 10.00 pa bo prenos na TV SLO 1.
  3. Od ponedeljka naprej pa bodo vse stvari tako, kot smo jih vajeni. Sv. maše, celodnevno češčenje, pisarna in rožni venec na radiu Ognjišče. Če bo vse dobro, se meni samoizolacija izteče v sredo.
  4. Razume se, da tudi ostale stvari ne bo mogoče urediti drugače kot po telefonu (041 382 684). Potem pa bom jaz posredoval naprej.
  5. Tudi pisarna bo ta teden zaprta.
  6. Prosiva vas, da se naju kaj spomnite v svojih molitvah.
 
Upam, da razumete nastalo situacijo, in boste našli način, kako ostati v duhovni kondiciji in kako bomo živeli kot občestvo še naprej.
 
župnik Marko
 
13.1.2020
 

PRIJAVA ZA OBISK NEDELJSKE SVETE MAŠE 

 Spoštovani župljani in prijatelji stolnice!

 Veseli smo, da lahko ponovno skupaj v živo obhajamo sveto daritev. Ob tem pa po navodilu slovenskih škofov, ki so ga sprejeli v skrbi za zdravje in boj proti epidemiji, lahko v našo stolnico hkrati sprejmemo največ 32 oseb oz. gospodinjstev (1 oseba oz. gospodinjstvo na m2).

Med tednom tako zaradi treh svetih maš vsak dan ne bo nobene potrebe za vnaprejšnje prijavljanje. Drugače pa je ob nedeljah in praznikih.

Prosim vas, da se vnaprej prijavite. Če se bo izkazalo, da bi bila potrebna še kakšna maša, jo bova z g. Janezom z veseljem dodala.

V kolikor boste imeli kakšne težave ali pa vam delo z internetom ni blizu, pa čisto mirno pokličite na telefon.

vaš župnik Marko

8.1.2020


Januar2021redstolnica 18 1 21


Klikni na spodnjo sliko za ogled več strani zadnjih oznanil:

2nedeljamedletom 1


NAVODILA ZA OBHAJANJE SVETIH MAŠ V MARIBORSKI METROPOLIJI

 

V skladu s sklepom Slovenske škofovske konference, ki je bil sprejet na seji Stalnega sveta SŠK 18. decembra 2020 in se glasi: »Škofje so sklenili, da bodo pri ponovni uvedbi bogoslužja upoštevali epidemiološko stanje v posameznih statističnih regijah«, smo se na zadnji dan leta, 31. 12. 2020, sestali vsi trije odgovorni za posamezne škofije mariborske metropolije, pregledali situacijo in se na temelju tega  odločili:

 

1. S ponedeljkom, 4. 1. 2021, ponovno uvajamo bogoslužja po cerkvah škofij mariborske metropolije, upoštevajoč navodila, ki smo jih škofje sprejeli 18.12. 2020 (navodila v točki 6.). Več o novih navodilih si preberite tukaj. ...

 

Vir: Nadškofija Maribor, 31.12.2020.


 
 

Navodila slovenskih škofov v času epidemije COVID-19

Navodila so bila objavljena 18.12.2020 na spletni strani Katoliške cerkve na Slovenskem.

 

Izjava slovenskih škofov glede cepljenja proti bolezni COVID - 19


 

 


Grafika Prejem obhajila izven mase 1


 Oznanila: